Главна / Вести / Косово и Метохија / Брнабић: Питање КиМ биће на агенди у Паризу

Брнабић: Питање КиМ биће на агенди у Паризу

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је данас да ће се питање Косова и Метохије наћи на њеној агенда током дводневне посете Паризу.

Брнабић је рекла да ће током посете Паризу разговарати са председником Кипра Никосом Анастасијадесом о трећој заједичној седници две владе и да ће захвалити на подршци коју Кипар пружа европском путу Србије и на принципијалном стави по питању Косова и Метохије.

“У припреми за сутрашњи дан је и заседање Генералне конференције Унеска и обележавање 75-годишњице Унеска. Осврнућу се и бавити питањем КиМ и насе културне и историјске заоставштине, цркава и манастира на КиМ који су под заститом Унеска”, навела је премијерка.

Као посебно важан истакла је састанак са генералном директорком Унеска Одри Азуле.

Брнабић, која ће данас учествовати на Париском форуму за мир, нагласила је да је овај форум ове године организован на тему глобалног управљања у јеку пандемије и припремама за глобално управљање након пандемије.

“Учествујем на панелу који се бави том темом, тако да ћу говорити како смо се ми суочили са пандемијом и шта је оно сто смо ми урадили да изађемо са што мање последица”, навела је Брнабић.

Осврнула се и на обележавање Дана примирја у Првом светском рату, напомињући да се осећа поносно што припада српском народу који је у том рату, како је истакла, показао сву хуманост, храброст, одважност, јунаштво,

“Данас је за Србију и српски народ посебан дан”, поручила је Брнабић.

Извор: Танјуг

Check Also

Вучић са војним врхом, анализа стања Војске Србије за 2021.

Председник Републике Александар Вучић присуствује данас у Дому гарде састанку војног врха на коме ће …