Главна / Вести / Косово и Метохија / Фондација “Дајана Пауновић” и НВО “Примо ла толеранца” доделили пакетиће најугроженијим породицама из Штрпца

Фондација “Дајана Пауновић” и НВО “Примо ла толеранца” доделили пакетиће најугроженијим породицама из Штрпца

Фондација “Дајана Пауновић” и НВО “Примо ла толеранца” (Примо ла толеранзза) из Штрпца, доделили су пакете помоћи социјално угроженим породицама у овој српској општини. Деца из ових породица добила су помоћ у виду таблет уређаја, дечје гардеробе и средстава за хигијену, а испред партнерских организација пакете су им уручиле Дајана Пауновић и Снежана Савић.

“Посебан је доживљај доћи, видети и срести ове породице, доживети емоцију ове деце. Ово не могу да назовем најемотивнијим пројектом, јер ово није пројекат ово је живот, ово је питање људскости. Данас смо са овим малишанима доживели и сузе и смех и радост и то је оно што даје пун смисао свему што заједнички радимо како бисмо им омогућили будућност коју заслужују”, изјавила је Дајана Пауновић, оснивач истоимене фондације.

Поред Фондације и организације “Примо ла толеранца” , акцију су помогли компанија “Цомтраде” из Београда која је донирала таблете за најугроженију децу са овог подручја, као и Центар за социјални рад чији су представници помогли у одабиру породица којима је помоћ
најпотребнија.

“Данас смо имали прилику да, заједно са партнерском организацијом из овог места, доделимо помоћ најугроженијим породицама из Штрпца као средине где се редовно враћамо и где ћемо долазити и убудуће. Посебно нам је задовољство што смо овој деци омогућили да добију оно што им је неопходно, укључујући и опрему за ИТ описмењавање што ће бар мало допринети њиховом укупном образовању и побољшању шанси за срећнију будућност коју заслужују”, истакла је Пауновићева.

Приликом посете угроженим српским породицама, Снежана Савић, испред нво “Примо ла толеранца” поручила је да је ово тек почетак заједничких акција ових партнерских организација.

“Хвала Дајани што је најпре имала воље да на терену види који су проблеми које људи овде имају и што је сада испунила обећање и заједно са нама организовала акцију доделе помоћи онима којима је она најпотребнија. Управо је ово добар пример како свако ко има медијски
утицај може да помогне и ми ћемо наставити то да радимо”, поручила је она.

Чланови породица које су добиле пакете нису крили радост и задовољство због посете, а донатори су поручили да су сузе радоснице неке од деце довољна сатисфакција да убудуће још више раде када је у питању помоћ социјално угроженим породицама на Косову и Метохији.

Извор: РТВ Грачаница

Check Also

Брнабић: Наша агенда у Бриселу су мир и стабилност

Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да Београд у Бриселу наступа са јасном политичком агендом, …