Главна / Вести / Косово и Метохија / Предизборна тишина на Косову, сутра други круг локалних избора

Предизборна тишина на Косову, сутра други круг локалних избора

Након петодневне кампање, на Косову је у поноћ почела предизборна тишина пред други круг локалних избора, који ће се одржати сутра. Изборна тишина ће према правилима трајати до затварање биралишта, у недељу у 19 сати.

У други круг иде 21 од 38 општина, у којима ниједан од кандидата за градоначелника није успео да добије натполовичну већину гласова.

Гласање ће се обавити на 1.638 бирачких места, која ће бити отворена у 7 а затворена у 19 часова. Централна изборна комисија је саопштила да ће у другом кругу локалних избора на Косову 1.260.571 грађанин моћи да искористи право гласа.

Други круг се одржава у готово свим великим општинама, осим Пећи и Јужној Митровици, где су градоначелници победили у првом кругу.

Други круг избора се одржава и у Клокоту, општини са већински српским становништвом, као и у Приштини, Подујеву, Вучитрну, Гњилану, Призрену, Ђаковици, Глоговцу, Драгашу, Истоку, Качанику, Клини, Косову Пољу, Каменици, Обилићу, Ораховцу, Штимљу, Витини, Вучитрну, Малишеву, Јунику и Мамуши.

Извор: Косово онлајн

Check Also

Српска листа осудила напад на објекат Електрокосмета у Косовској Митровици

Српска листа најоштрије осуђује синоћни напад на објекат Електрокосмета у Косовској Митровици, приликом кога је начињена …