Главна / Друштво / Од понедељка на Косову обавезна зимска опрема за возила

Од понедељка на Косову обавезна зимска опрема за возила

Од понедељка, 15. новембра, возачи на Косову су у обавези да имају зимске гуме на својим возилима.

Косовска полиција данас је упутила јавни апел возачима, понављајући да захтева од учесника у саобраћају (возача) да имају зимску опрему.

“Од 15. новембра до 15. марта захтева се од возила у саобраћају да имају зимску опрему. Апелујемо на све возаче да почну да припремају своја возила и буду опрезни током ове зимске сезоне”, навели су.

Портпарол Косовске полиције за регион Север, поручник Бранислав Радовић, у ранијој изјави за Радио Контакт Плус поручио је да Косовска полиција има нулту толеранцију према свим прекршиоцима закона када је у питању непоседовање зимске опреме.

„Уколико возач не поседује зимску опрему, а учествује у саобраћају, или у саобраћајној незгоди, казне су различите и зависе од неколико фактора – да ли је возило осигурано, да ли је возач био под дејством алкохола или опојних супстанци и тако даље“, поручио је Радовић.

За нове гуме потребно је издвојити од 4.000 до 60.000 динара, у зависности од типа возила, произвођача пнеуматика итд. Замена гума кошта и до 2.000 динара по точку.

Извор: Радио Контакт Плус

Check Also

Српска листа осудила напад на објекат Електрокосмета у Косовској Митровици

Српска листа најоштрије осуђује синоћни напад на објекат Електрокосмета у Косовској Митровици, приликом кога је начињена …