Главна / Друштво / Ансамбл “Венац” организује хуманитарни концерт за лечење Анђелије Китановић из Одевца

Ансамбл “Венац” организује хуманитарни концерт за лечење Анђелије Китановић из Одевца

На иницијативу директорице Ансамбла “Венац”, која је лично донирала хиљаду евра за лечење трогодишње Анђелије Китановић из села Одевце у околини Косовске Каменице, национални Ансамбл народних игара и песама  “Венац” одржађе 9. децембра хуманитарни концерт у Грачаници, а сав приход од улазница биће дониран за лечење малене Анђелије.

“Видела сам објаву на друштвеним мрежама, желела сам да помогнем, чула сам се са родитељима малене Анђелије и послала им доказ моје донације”, рекла је директорица “Венца” Снежана Јовановић.

Додаје да је “Венац” друштвено одговорна установа, те да увек помажу када су у могућности.

“Кад год смо у могућности да помогнемо заједници, а нарочито деци, ми се одазивамо. Приход од продаје карата ће овога пута отићи за лечење мале мале Анђелије”, истакла је Јовановић.

Трогодишња Анђелија болује од морнинг-глори синдрома. До сада је два пута успечно оперисана у Белгији, а за трећу операцију ока, која је треба да се спроведе у првом тромесечју наредне године, неопходно је 10.000 евра.

Анђелијини родитељи Милош и Миљана Китановић захвалили су свим људима добре воље који су се укључили у акцију прикупљања новца за њихову ћерку.

“Све је почело пре шест месеци током рутинске контроле где је установљено да Анћелија не види на једно око. Захвалио бих се свима који желе и могу да да нам изађу у сусрет”, казао је Милош Китановић, а његова супруга Миљана додаје да им је заиста драго што се јавио велики број људи спреман да помогне.

Акцијци прикупљања помоћи за лечење Анђелије Китановић, поред “Венца”, прикљућила се и Канцеларија за Косово и Метохију, без чије административне помоћи Анђелија не би могла да отпутује до Белгије.

Новчану помоћ могуће је уплатити на број динарског рачуна – Kомерцијана банка 205-9001027722872-51 и на број девизног рачуна – Kомерцијална банка 35205903102871883209.

 

 

Check Also

У Грачаници промовисана књига проф. др Стојана Секулића “Косовска хроника Томислава Секулића”

Познаваоци лика и дела Томислава Секулића имали су прилике да се, у великој сали Дома …