Главна / Вести / Косово и Метохија / Канцеларија за КиМ: Пресуда Ђокићу показује острашћеност судских инстанци у Приштини

Канцеларија за КиМ: Пресуда Ђокићу показује острашћеност судских инстанци у Приштини

Поводом одлуке Апелационог суда у Приштини да потврди пресуду Србину из Пећи Зорану Ђокићу, од 12 година затвора за наводни ратни злочин, Канцеларија за Косово и Метохију огласила се саопштењем у коме се  истиче “да се на овај начин показује сва острашћеност и једностраност судских инстанци у Приштини”.

О овој срамној пресуди Ђокићев бранилац, кога је ангажовала Kанцеларија за Косово и Метохију, обавештен је из медија, те није добио писану одлуку, што је недопустиво”, наводи се у сопштењу.

“И из овога произилази да се пресуде Србима доносе према етничком кључу и сврха им је да се криминализује читав један народ и направи вештачки баланс са злочинима такозване ОВK, чијим се лидерима суди у Хагу. Ђокићев адвокат искористиће могућност ванредног правног лека и поднеће захтев за заштиту законитости, јер су Ђокићу и током самог процеса повређена бројна права, а током суђења ниједан сведок га није препознао као извршиоца. Оваквим драконским казнама покушава се, не само да се Срби огласе злочинцима, већ и да се сваки потенцијални повратник одврати од доласка на Kосово и Метохију и искористи своја права”, стоји у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Kанцеларија за Kосово и Метохију наводи да ће наставити да свим расположивим дипломатским и правним средствима да пружа помоћ и подршку свим Србима којима се суди пред судским инстанцама у Приштини и то само зато што носе српско име и презиме, укључујући и случај Зорана Ђокића.

Саопштење

Check Also

Ученицима и просветним радницима председница Шубарић честитала школску славу

„Негујући и чувајући своје име, писмо, традицију и сећање на првог српског просветитеља свим ученицима …