Главна / Вести / Србија / Вучић: Kопнена војска успела да одржи сигурном административну линију са Kосовом

Вучић: Kопнена војска успела да одржи сигурном административну линију са Kосовом

Председник Србије Александар Вучић упутио је данас честитку поводом 16. новембра – Дана Копнене војске, изразивши уверење да ће и у наредном периоду уз модернизацију и осавремењивање јединица свога вида, наставити да професионално и квалитетно испуњава постављене задатке, саопстила је Служба за сарадњу са медијима председника Републике.

Како је истакао, Копнена војска је у години за нама са успехом успела да на најпрофесионалнији начин служећи отаџбини обезбеди мир и стабилност на југу Србије, а посебно одржи сигурном административну линију са Косовом и Метохијом, показавши зашто је један од најзначајнијих фактора савремене војне организације.

То говори, истакао је он да државлани Републике Србије могу бити мирни, јер је Војска Србије уз њих ма где се они налазили.

“Прослављајући 107. годишњицу постојања Копнене војске, као припадници вида Војске Србије са најдужом традицијом, упркос сложеним условима у којима радите, ваше јединице су у овој години реализовале бројне постављене задатке, постигле запажене резултате у обуци и оспособљавању и успеле да одрже захтевани ниво оперативне способности”, наводи се у честитки.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

Затворена бирачка места, завршено гласање на референдуму

Референдум о промени Устава Србије завршен је вечерас у 20.00 сати када су затворена бирачка …