Главна / Друштво / “Мистерија несталог јајета” премијерно изведена у Дому културе “Грачаница”

“Мистерија несталог јајета” премијерно изведена у Дому културе “Грачаница”

У Дому културе “Грачаница” премијерно је одиграна представа “Мистерија несталог јајета” Аматерског позоришта “Јанићије Поповић” редитељке Јелене Ђорђевић. Дечија представа “Мистерија несталог јајета” је духовита, динамична прича о неспретном и помало чудном детективу Харију и његовој добродушној и брижној секретарици Матилди који налазе остављено јаје  у прашуми и крећу у потрагу за мајком.

Jелена Ђорђевић глумица и редитељка нишког позоришта истакла је да су млади глумци у кратком временском року припремили представу, па да на томе могу да им позавиде и професионални глумци.

“Ове је непретенциозан текст, нешто што би деци било занимњиво и лако, нисам се бавила тешким питањима, сматрам да им је довољно тежине и тмурности у овом реалном свету. Хтели смо нешто духовито, брзо, динамично, деца су уживала и то је мени најбитније, ја сам задовољна када су они задовољни”, рекла је редитељка Јелена Ђорђевић.

Млади глумци АП “Јанићије Поповић” након одигране представе ниси крили задовољство, а Матеја Димитријевић који је у представи играо детектива Харија каже да је ово његова прва главна улога.

“Веома сам задовољан како је све испало. Вежбали смо кратко али напорно, кроз вежбу смо се и дружили па је било забавно”, рекао је Матеја.

“Са наставницом Јеленом је било лако вежбати. Већ сам глумила у представама, али је ово моја прва озбиљнија улога”, казала је Јања Вујовић која у представи игра секретарицу Матилду.

“Било је напорно док смо припремали представу , али било је и забавно”, казала је Хелена Поповић још једна од глумица АП “Јанићије Поповић” која је добитница многобројних награда.

Публика коју су овога пута углавном чинила деца, која су у пратњи родитеља испратила представу, кажу да су уживала у представи “Мистерија несталог јајета”, а према њиховим речима, највише им се допао део када је јаје враћено мајци.

Александар Гуџић испред Дома културе “Грачаница” истакао је да је ова представа финални производ школе луткарства и глуме која је почела са радом септембра ове године.

“Најталентованију децу је редитељка Јелена Ђорђевић селектирала и одабрала за представу “Мистерија несталог јајета”, Због великог интересовања одлучили смо да децу поделимо у две групе, а како би што већи број њих учествовао у позоришном програму. У овој представи игра прва група, а нас очекује рад са другом групом деце како би се и они представили публици”, казао је Гуџић.

Са овом представом, како је речено, планирано је да АП “Јанићије Поповић” наступи на фестивалу “Лектирићи екс ЈУ фест” у Прокупљу, док је реприза у Дому културе у Грачаници планирана за месец децембар.

 

Check Also

ПУ “Ђурђевак” у Грачаници испратила још једну генерацију предшколаца

Предшколска установа „Ђурђевак“ у Грачаници организовала је приредбу и свечану доделу сертификата деци која су …