Главна / Друштво / Факултет уметности и Народно позориште Приштина потписали Протокол о пословно-техничкој сарадњи

Факултет уметности и Народно позориште Приштина потписали Протокол о пословно-техничкој сарадњи

Факултет уметности Приштинског универзитета и Народно позориште Приштина са седиштем у Грачаници, под покровитељством Ректората Универзитета, потписали су јуче Протокол о пословно-техничкој сарадњи.

Протокол о пословно-техничкој сарадњи ће омогућити унапређење рада обе институције, кроз конкретузацију пројеката у виду заједничког рада.

“Највероватније ћемо већ током фебруара кренути у припреме на једној дечјој представи у којој ће већином глумити студенти са Факултета уметности где ће бити ангажован и наставни кадар, а које ће Позориште Приштина са своје стране подржати свим средствима и могућностима и да већ маја или јуна имамо једну дечју представу која ће се приказати у свим српским срединама, од Призрена до Зубиног Потока, у којима има наше деце и наше публике ”, рекао је Предраг Радоњић, директор Народног позоришта Приштина са седиштем у Грачаници.

Према речима декана Факултета уметности  проф. др Естер Милентијевић, овакав вид сарадње је веома значајан за студенте Факултета уметности који последњих годину и по дана ради на томе да се повеже са свим културним институцијама на КиМ.

“Ово је још један од споразума који смо ми потписали у протеклих годину дана. Оно што је наша мисија и визија јесте да културу кроз бројне манифестације које организује Факултет уметности  народу на КиМ приближимо, и изложбе, и представе и концерте”, рекла је Милентијевић.

Универзитет је место образовања, научно-истраживачког рада али и место где се шири култура, и не само култура, него и наследство у културном смислу а ми знамо колико је наследство српског народа на просторима КиМ, рекао је ректор Приштинског универзитета проф. др Здравко Витошевић.

“Овај споразум не само да ће говорити о будућности сарадње две институције, него говори о томе шта можемо из прошлости да изнесемо и да донесемо нашим корисницима а то су сви они који ће пратити представе које буду производ ове сарадње између наше две институције”, рекао је Витошевић.

Он је истакао да ће бити и гарант споразума, односно биће неко ко ће инсистирати на реализацији онога што је потписано.

Извор: ТВ Мост

Check Also

У Грачаници промовисана књига проф. др Стојана Секулића “Косовска хроника Томислава Секулића”

Познаваоци лика и дела Томислава Секулића имали су прилике да се, у великој сали Дома …