Главна / Вести / Косово и Метохија / Положен камен темељац за нови вртић у Гораждевцу

Положен камен темељац за нови вртић у Гораждевцу

Помоћница директора Kанцеларије за Kосово и Метохију Јелена Стојковић положила је данас камен темељац за нови вртић у Гораждевцу, заједно са владиком рашко-призренским и косовско-метохијским Теодосијем и председником Привременог органа  општине Пећ Милошем Димитријевићем,наводи се у саопштењу Канцелрије за КиМ.

 

Ова предшколска установа која се гради на црквеној земљи простираће се на површини од 460 метара квадратних и моћи ће да прими 60 малишана. Њен завршетак очекује се на пролеће следеће године.

 

Вртић ће имати две смештајне јединице – за јаслену групу и групу деце од две до седам година. Радове финансира Влада Републике Србије преко Kанцеларије за Kосово и Метохију, а укупна вредност пројекта износи 36 милиона динара.

– Ова средина дуго чека један овакав објекат, заслужила га је. Честитам председнику, преосвећеном владики и свим породицама на овом објекту који данас почиње са изградњом. Ово није обичан камен темељац, данас смо уз благослов владике положили камен темељац за објекат који има велику симболику и симболизује напредак, симболизује бољи живот, подмладак –  навела је Стојковићева.

С обзиром да се ради о повратничком месту, да осим школе, у којој се изводи припремни предшколски програм, не постоје други објекти који би задовољили потребе све већег броја становника и све већег броја деце, Влада Србије је преко Kанцеларије за Kосово и Метохију издвојила средства за  изградњу овог вртића.

Владика Теодосије истакао је да се епархија заједно са својом државом труди да допринесе опстанку и животу на Kосову и Метохији.

– Обнављамо цркве, обнављамо домове, ево данас овде је постављен камен темељац за обданиште, за најмлађе. То је знак да ће се деца овде рађати, да ће се ово село обнављати и да ћемо у будућности бити оно што смо и сада и што смо и били – истакао је владика.

 

Председник Привременог органа општине Пећ Милош Димитријевић рекао је да морамо да подржимо живот како бисмо могли да опстанемо на овим просторима.

– Имати цркву и државу Србију уз себе је велики благослов и наш народ који живи овде требало би да буде свестан колико је то важно за нашу даљу борбу и живот свих нас – истакао је Димитријевић.

 

Check Also

Српска листа осудила напад на објекат Електрокосмета у Косовској Митровици

Српска листа најоштрије осуђује синоћни напад на објекат Електрокосмета у Косовској Митровици, приликом кога је начињена …