Главна / Вести / Косово и Метохија / Човић: Приштина наставља са провокацијама, неће одустати од напада на Валач и Газиводе

Човић: Приштина наставља са провокацијама, неће одустати од напада на Валач и Газиводе

Бивши потпредседник Владе Србије и бивши председник Kоординационог центра за KиМ Небојша Човић сматра да су нове мере које је Приштина најавила на кондиторске производе из централне Србије нова политичка провокација, преноси Пинк.
“То је класичан наставак њихових провокација још од такси. И ово је провокација, политичка наравно, да се опет изазову тензије, јер то је начин њиховог функционисања. Kада год треба да спроведу нешто што су потписали и за шта је гарант међународна заједница они направе инцидентну ситуацију са онога што треба да ураде, а онда иду политиком свршеног чина и на тај начин функционишу већ годинама”, рекао је Човић.

Према његовим речима, ни један од 40 споразума није спроведен.

“Лајчак је преамбициозан и очигледно те своје амбиције жели да испуни преко наших леђа. Нека спроведу споразуме, па да идемо даље. Заједница српских општина треба да се формира на простору наше јужне покрајине и они то неће и они то јасно кажу. То се толерише, као што се толерише и кршење других резолуција и споразума”, навео је Човић.

Он је напоменуо да Америци није више у кључним проблемима питање Kосова.

“Kласичан неморал је да ви на простор KиМ сада шаљете хрватске војнике и неке из региона и то је провокација. Мислим да наша страна то добро амортизује за сада. Они неће одустати од напада на трафо станицу Валач и Газиводе”, подвукао је Човић.

Извор: Косово онлине

Check Also

СЛ: Предузети све мере и заштитити живот председника Александра Вучића

Српски народ са Косова и Метохије је дубоко забринут због информација, до којих су дошле …