Главна / Вести / Косово и Метохија / Канцеларија за КиМ: Каменована породична кућа Стојана Васића из Цернице

Канцеларија за КиМ: Каменована породична кућа Стојана Васића из Цернице

Породична кућа и двориште Стојана Васића из Цернице код Гњилана каменована је данас у послеподневним сатима, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију. Он се у тренутку напада није налазио на имању, већ се у кући налазио његов братанац Љубиша Петровић.

Kа дворишту и објектима полетело је више стаклених флаша и каменица које су направиле материјалну штету. Случај је пријављен полицији која је изашла и извршила увиђај, наводи Канцеларија за КиМ.

“Реч је о срамотном застрашивању и нападу на Србе који живе у Церници и покушају да се они истерају са свог кућног прага. Иако су каменице бачене у Гњилану, инспиратор овог хулиганског акта налази се у Приштини одакле се антисрпском реториком и политиком некажњавања подстичу оваква и слична дела против Срба”, истиче се у саопштењу.

Канцеларија очекује, како је саопштила, да изгредници буду ухапшени и адекватно санкционисани, а да оваква дела не буду минимализована у албанском друштву и међународној заједници, јер сваки напад на Србе на Kосову и Метохији јесте напад на наш останак и опстанак на вековним огњиштима.

Check Also

УНМИК: Каролина Зиадех долази на место Захира Танина

УНМИК је данас најавио долазак Каролине Зиадех из Либана као нове специјалне представнице генералног секретара …