Главна / Вести / Косово и Метохија / Вулин: Хиљаде људи са Косова и Метохије су долазиле да се вакцинишу у Бујановац, Прешево, Врање…

Вулин: Хиљаде људи са Косова и Метохије су долазиле да се вакцинишу у Бујановац, Прешево, Врање…

Србија Александра Вучића је помогла сваком коме је у борби са корона вирусом потребна помоћ и нема тог појединца, територије или државе коју је условила. Србија је вакцине поклањала читавом региону, укључујући и Северну Македонију и Црну Гору које су признале лажну државу Косово, и никада никог није условила, изјавио је данас министар полиције и председник Покрета социјалиста, Александар Вулин.

“Србија је послала тестове за корону и Приштини, па је ничим није условила, баш као што је дала несметан пролаз вакцинама и медицинској опреми за Приштину, упркос непотпуним и нетачним царинским документима. Хиљаде Шиптара, који због неспособности и незаинтересованости власти у Приштини нису могли да се вакцинишу, долазили су у Бујановац, Прешево, Врање и примали бесплатне и сваком доступне вакцине. Треба имати стомак као Вљоса Османи, па моћи прогутати и изговорити о Србији тако велику лаж”, навео је у саопштењу Вулин.

Он је тако одговорио Вљоси Османи, која је оптужила Београд да је условио поједине афричке земље да не признају независност тзв. Косова, тако што им је нудио руске вакцине против корона вируса, у време када су се суочавале са несташицом вакцина.

Извор: Танјуг

Check Also

УНМИК: Каролина Зиадех долази на место Захира Танина

УНМИК је данас најавио долазак Каролине Зиадех из Либана као нове специјалне представнице генералног секретара …