Главна / Вести / Косово и Метохија / Свечана академија поводом Дана Општине Косовска Митровица: Слобода и мир немају цену

Свечана академија поводом Дана Општине Косовска Митровица: Слобода и мир немају цену

Свечаном академијом у Митровачком двору, данас је обележен Дан Општине Kосовска Митровица и 77 година од ослобођења града у II Светском рату.

Академија је почела химном “Боже правде” у извођењу Црквеног хора “Бранислав Нушић” из Kосовске Митровице и приказивањем филма “Данас”, о уређењу града кроз инфраструктурне пројекте које су помогле Влада Републике Србије и Kанцеларија за Kосово и Метохију.
Дан општине грађанима је најпре честитао председник Привременог органа Општине Kосовска Митровица Александар Спирић и поручио да ће у 2022. години, породице са четворо деце добијати од општине по 10.000 динара на месечном нивоу.

Председник Српске листе и министар за заједнице и повратак Горан Ракић поручио је у свом обраћању да се данас присећамо ослобођења и жртава које су браниле наш град и избориле се за слободу.

“Овом приликом, одајемо им почаст. Предуго траје ова наша борба. Морамо бити стрпљиви и истрајати у свему што нам се дешава. Пораз нам никада није био опција. Слобода и мир немају цену. Зато свакога дана апелујемо на дијалог, што је циљ и председника Вучића јер брине о нама и штити наше интересе”, поручио је Ракић.

Помоћница директора Kанцеларије за Kосово и Метохију Јелена Стојковић рекла је честитајући грађанима и локалном руководству овај велики дан, да је Митровица захваљујући многобројним пројектима који се реализују, постала једно велико градилиште.

“Митровица напредује и ми то радимо заједно и добро нам иде. Ту смо да завршимо планиране пројекте и задовољимо потребе грађана” поручила је Стојковић и честитала Дан Општине Kосовска Митровица у име директора Kанцеларије за KиМ Петра Петковића, пожелевши још много успешних година.

У наставку академије, уручене су повеље и плакете заслужним институцијама и појединцима, који су дали допринос развоју Kосовске Митровице. Ове године, кључеви града и Златна повеља, додељени су председнику Србије Александру Вучићу. У његово име, призанања је примила помоћница директора Kанцеларије за KиМ Јелена Стојковић.

Повеље и плакете добили су и Kанцеларија за KиМ на челу са директором Петром Петковићем, Дом здравља Kосовска Митровица, Национална служба за запошљавање – Филијала Kосовска Митровица на челу са директорицом Верицом Ћеранић и многи други.

Извор: Радио Косовска Митровица; Фото: Радио Косовска Митровица

Check Also

Петковић: Курти изазвао сукоб на северу КиМ јер не жели да формира ЗСО

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић истакао је данас да је Аљбин Курти …