Главна / Вести / Косово и Метохија / Председник Српске листе, министар Горан Ракић честитао славу манастиру Високи Дечани

Председник Српске листе, министар Горан Ракић честитао славу манастиру Високи Дечани

Председник Српске листе и министар за заједнице и повратак Горан Ракић честитао је данас ктиторску славу манастиру Високи Дечани и игуману манастира архимандриту Сави Јањићу.
”Вама оче Саво и братству манастира Високи Дечани, честитам манастирску славу Св.Краља Стефана Дечанског!
У тешким данима по српски народ, одолевајући бројним изазовима са којима се суочавате како би очували све оно што је вековима грађено, желим вам најпре мир и да у миру заједно прославимо ову и све наредне славе.
Данашњи празник нека још једном буде подстрек Вама, братији манастира, али и свим православним верницима на овим просторима, да из свих искушења која су пред нама изађемо непоколебљиви и јачи у очувању нашег, али и светског културног блага које имамо. Останак и опстанак на овим просторима су темељи нашег битисања и зато нека молитва Светог Краља Стефана Дечанског чува српски народ и оно што му је највредније, а то су наше цркве и манастири.
Поруке мира које и данас на овај велики дан упућујемо су нам преко потребне, јер је то наш начин борбе за боље сутра”, наведено је у честитки министра за заједнице и повратак и председника Српске листе, Горана Ракића.

Check Also

УНМИК: Каролина Зиадех долази на место Захира Танина

УНМИК је данас најавио долазак Каролине Зиадех из Либана као нове специјалне представнице генералног секретара …