Главна / Вести / Косово и Метохија / Лајчак сутра у Приштини

Лајчак сутра у Приштини

Специјалнии представник ЕУ, Мирослав Лајчак, сутра ће посетити Приштину, где ће пренети очекивања ЕУ, почев од примене до сада постигнутих споразума до “одговорног понашања” када је реч о изјавама, речено је Танјугу у Бриселу.

“Специјални представник ЕУ, Мирослав Лајчак ће се сутра, након посете Београду, отићи у Приштину да пренесе поруке министра ЕУ 27 и како би се напредовало у припреми следећег састанка на виском нивоу, за који се надамо да ће бити одржан до краја године”, изјавио је Стано за Танјуг.

На питање Танјуга да ли ће и како ЕУ реаговати на поновљене изјаве Аљбина Куртија о личној жељи за уједињењем са Албанијом, што директно подрива дијалог о нормализацији односа Београда и Приштине коме посредује ЕУ, Стано каже да ЕУ не коментарише “хипотетичке сценарије”, а да су очекивања ЕУ од лидера на Западном Балкану јасна и непромењена.

“Они морају да предводе својим примером када је реч о конструктивном ангажману, одговорном понашњу и одговорним изјавама које иду у прилог помирењу и регионалној сарадњи, а не супротно”, казао је Стано.

На питање Танјуга да ли је та порука директно пренета и Аљбину Куртију, Стано је рекао да ће Мирослав Лајчак “поруке и очекивања ЕУ” јасно пренети и Београду и Приштини.

“Све поруке ЕУ су јасне нашим партнерима, а ако нису, ми ћемо наставити да им говоримо на различитим нивоима и различитим приликама”, одговорио је Стано.

Извор: Т а н ј у г

Check Also

СЛ: Предузети све мере и заштитити живот председника Александра Вучића

Српски народ са Косова и Метохије је дубоко забринут због информација, до којих су дошле …