Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: Заједнички интерес Куртија и дела српске опозиције

Петковић: Заједнички интерес Куртија и дела српске опозиције

Члан Председништва СНС Петар Петковић оценио је данас да присуство Фиторе Пацоли, посланице покрета Самоопредељење Аљбина Куртија на скупу еколога у Шапцу, у истом дану када су припадници српске опозиције правили хаос на улицама овог града, показује, како је рекао, заједнички интерес обе групације.

“Нема сумње да су немиле сцене, блокаде путева и насиље на улицама широм Србије изазване од стране групице некаквих “еколога” обрадовале и Приштину и Аљбина Куртија”, навео је Петковић у саопштењу.

Он је напоменуо да се у свом политичком деловању, Куртијево Самоопредељење служило истим насилничким и екстремистичким методама и изазивањем хаоса ради остваривања својих политичких циљева на простору КиМ.

“Зато не чуди да су његови изасланици пронашли заједнички језик и са делом српске опозиционе сцене. За српску опозицију, Куртијеви екстремисти су прихватљиви сарадници, док су за њих Срби са КиМ криминалци, како их је у Сједињеним Америчким Државама назвао Драган Ðилас или их учестало вређа косовска лобисткиња Виола фон Крамон”, навео је Петковић.

Он је упитао и да ли су се можда сагласили и да је такозвано независно Косово, уз пројекат “Велике Албаније” још један заједнички циљ и да би и у том правцу требало заједнички деловати.

“Србија ће бити и остати демократско и уређено друштво, у коме је дозвољено исказивати различито мишљење, али насиље и хаос никада и никоме не сме бити дозвољено, нити ће насилничким Куртијевим методама место бити на улицама широм земље”, закључио је Петковић.

Како је пренела Економија онлајн, Фиторе Пацоли уцествовала је у суботу на панелу “Политицке партије: Род и инклузија“ који је одржан у Шапцу.

Извор: Танјуг

Check Also

Петар Петковић: Гнусне поруке лице су власти у Приштини и њихова мрља

Увредљиви графити са псовкама на албанском језику исписани су ноћас на зиду куће Станоја Димитријевића, …