Главна / Друштво / Арлов: Верујемо у хуманост Републике Српске

Арлов: Верујемо у хуманост Републике Српске

Бањалучки Одбор за помоћ Косову и Метохији упутио је данас свим локалним заједницама Републике Српске, СПКД “Просвјета” из Брчког и Мостара допис и позив за учешће у десетом јубиларном пројекту “Спојимо децу Косова и Метохије и Републике Српске”.

Реализација десетог јубиланог пројекта планирана је од 18 до 26. јуна 2022. године.

“Наредне године уз долазак верујемо великог броја српске деце са Косова и Метохији позвали смо и децу из Глине са Баније у Хрватској из породица чије су куће пострадале у прошлогодишњем разорном земљотресу”, каже председник Одбора Милорад Арлов.

Арлов подсећа да су деца школског узраста, од 10 до 15 година, са Косова и Метохије од 2012. године била гости својих вршњака и породица у 33 локалне заједнице Републике Српске.

“Овим пројектом спајања и повезивања са Космета у Српској боравило је око 5.000 деце у пратњи око 450 просветних радника. Пројекат свих година има подршку Министарства просвете и културе и Владе Републике Српске, а највише локалних заједница, основних школа и посебна подршка породица из Републике Српске”, каже Арлов и додаје да четири године долазе деца и млади са потешкоћама у развоју из Удружења родитеља “Подржи ме” из Косовске Митровице које ће угостити и наредне године.

Верује у хуманост Републике Српске и да ће десети јубилани пројекат “Спојимо децу Косова и Метохије и Републике Српске” бити најмасовнији до сада.

“Да нас корона неће спречити као протекле 2020. године, да ћемо захваљујући хуманости до краја године завршити Дневни центар, велики пројекат од 714 метара квадратних укупне вредности око 300.000 евра, кога смо изградили 90 посто и да ћемо многе малишане са Космета у јануару обрадовати божићним и новогодишњим пакетићима”, рекао је Арлов.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Дрецун: Курти жели да прекине праксу гласања Срба на КиМ

Председник скупшнтинског одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун оценио је данас да председник владе …