Главна / Вести / Косово и Метохија / Изложба “Век и по српске школе глуме” у Грачаници

Изложба “Век и по српске школе глуме” у Грачаници

Поводом јубилеја 150 година од почетка институционалног драмског школовања у Србији, Дом културе “Грачаница”, Ансамбл “Венац”, Факултет драмских уметности Београд, Факултет уметности Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици и Народно позориште Приштина са седиштем у Грачаници организују изложбу „Век и по српске школе глуме”, аутора Павла Лазића, вишег уметничког сарадника на катедри глуме.

Изложба „Век и по српске школе глуме” кроз документе, фотографије, видео и аудио материјале поставка подсећа на историјски развој српске драмске школе, који је обележен упорношћу, немирењем са неуспесима, непрестаном обнављању и тежњом да се створи континуитет и успостави јака традиција у овој области школовања која представља виталан и плодан сегмент српске културе и уметности, наводи се у саопштењу Дома културе “Грачаница”

Након отварања изложбе доц. др Немања Савковић са Факултета уметности Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици одржаће предавање на тему „Српска глумачка педагогија у 20. и 21. веку”.

Цео програм биће одржан у Галерији Дома културе „Грачаница“ у петак 3. децембра 2021. године од 19 часова.

Изложба и предавање ће бити одржани у складу са свим важећим прописима око спречавања ширења пандемије ковид- 19.

Ову изложбу су подржали Министарство културе и информисања Републике Србије и Секретаријат за културу града Београда, наведено је у саопштењу.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Петар Петковић: Гнусне поруке лице су власти у Приштини и њихова мрља

Увредљиви графити са псовкама на албанском језику исписани су ноћас на зиду куће Станоја Димитријевића, …