Главна / Друштво / Стојковић: Пријаве за пакет солидарности пензионерима до 15. децембра

Стојковић: Пријаве за пакет солидарности пензионерима до 15. децембра

Удружење пензионера у Грачаници спроводи активности у складу са тренутном епидемијском ситуацијом. Председник Удружења пензионера у Грачаници Веско Стојковић, који је и председник недавно формираног Савеза пензионера КиМ истакао је гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачанице, да последњих годину и по дана није било могуће организовати неко дружење пензионера, али је зато акценат стављен на рехабилитационом боравку у бањским лечилиштима и на планинама, као и на пакете помоћи са основним животним намирницама и свињским и говеђим месом и месним прерађевинама.

„Активности у Удружењу спроводимо у складу са епидемијским условима, а тако ће бити и даље, док се ситуација са корона вирусом не побољша. Оно што је тренутно актуелно јесте да је у току јавни позив за доделу пакета солидарне помоћи и сви пензионери могу се пријавити до 15. децембра за овај вид помоћи. Право на пакет солидарности имају сви пензионери, који имају пензију до 16.000 динара“, истакао је Стојковић.

Он је нагласио да се право за пријаву за ову помоћ стиче доказом о висини пензије, а пријава се подноси канцеларији општинског удружења или код повереника у месним организацијама.

„На основу пријава, трочлана комисија за доделу пакета солидарне помоћи сачиниће ранг листу, најкасније три дана по пријему пријава, по којој ће утврдити број пакета и пензионера који су остварили право на ову помоћ“, нагласио је Стојковић.

У српским срединама на територији Косова и Метохије има укупно 36.000 пензионера и кроз удружења њима се пружа могућност да унапређују и остварују своја права која им као носиоцима пензија и припадају. Стојковић је зато истакао значај Савеза пензионера Косова и Метохије, који чине 14 удружења са простора наше покрајине, а који је основан почетком године.

Check Also

СПЦ и њени верници славе Светог Василија Великог

Данас је Свети Василије Велики архиепископ Кесаријски. Постоје многи обичаји али и сујеверја шта на …