Главна / Друштво / Додељено 10 грантова женама предузетицама у пољопривреди

Додељено 10 грантова женама предузетицама у пољопривреди

Председница општине Грачаница Љиљана Шубарић састала се данас са женама предузетницама како би потписале уговоре о добијеним грантовима. У циљу унапређивања положаја жена и њиховог социо – економског положаја, 10 жена је добило грантове на основу пројекта „Подршка и оснаживање жена у пољопривреди“.

Састанак је одржан у згради Општине где је 10 жена предузетница потписало уговоре на осову пројекта „Подршка и оснаживање жена у пољопривреди“. Састанку су присуствовали председница општине Љиљана Шубарић, директор економског развоја Небојша Миловановић и директорица Агенције за регионални развој Мрика Мацуља.

Председница општине Грачаница Љиљана Шубарић поручила је да Општина Грачаница ће и у будуће наставити да даје свој допринос одрживом развоју.

„Изузетно сам поносна и срећна што могу да присуствујем и дам свој допринос једном оваквом значајном догађају. Велико хвала госпођи Мрики Мацуљи, директорици Агенције за регионални развој која својим пројектом „Подршка и оснаживање жена у пољопривреди“, даје значајан допринос одрживом развоју наше општине. Драге наше даме честитам вам на добијеним грантовима. Ово је од великог значаја за целу нашу општину, 10 добрих пројеката и 10 оригиналних идеја. Ово сте постигле уз ваше идеје, труд, рад и залагање. Ово је добра могућност и прилика да се ваше идеје развију у мале бизнисе који могу створити нова радна места. Оно што желим да кажем јесте да је Општина Грачаница имала свој значајан допринос и да се на томе нећемо зауставити“, казала је Шубарић.

Директорица Агенције за регионални развој Мрика Мацуља честитала је председници на преузимању дужности и истакла да је задовољна сарадњом коју има са Општином Грачаница.

„Јако сам срећна што постоји добра сарадња између Општине Грачаница и нас. Имали смо велику подршку и помоћ од стране Општине приликом спровођења идеја за овај пројекат, надам се успешној сарадњи и у наредном периоду“, рекла је Мацуља.

Директор економског развоја Небојша Миловановић истакао је да ће радити на томе да оваквих пројеката буде још.

„Новој председници желим пуно успеха у раду. Ми имамо изузетно добру сарадњу са Агенцијом за регионални развој, ово је један од пројеката који је кренуо и неће се сигурно стати на овоме“, поручио је Миловановић.

Меморандум о сарадњи за пројекат „Подршка и оснаживање жена у пољопривреди“ потписан је у јулу месецу текуће године. У склопу програма женама ће бити омогућена обука као и приступ субвенцијама путем Дирекције за пољоприведу. Пројектом је предвиђена донација женама путем доделе опреме у вредности од 1000 до 1500 евра а укупна вредност пројекта је 15 500 евра које заједнички финансирају Општина Грачаница и РРЦ.

Check Also

Дрецун: Курти жели да прекине праксу гласања Срба на КиМ

Председник скупшнтинског одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун оценио је данас да председник владе …