Главна / Вести / Косово и Метохија / Канцеларија за КиМ: Поновно рушење плоче несталим новинарима нови притисак на српске медије на КиМ

Канцеларија за КиМ: Поновно рушење плоче несталим новинарима нови притисак на српске медије на КиМ

Канцеларија за Косово и Метохију реаговала је саопштењем поводом поновног скранвљења помен плоче киднапованим новинарима Радио Приштине Ђуре Славуја и Ранка Перенића, у ком се наводи да је “недопустиво поновно скрнављење спомен плоче постављене у спомен отетим новинарима Ђуру Славују и Ранку Перенићу у Великој Хочи”.

“Уместо да се до сада починиоци гнусних злочина над Славујем и Перенићем, али и другим медијским радницима, страдалим током година сукоба на Kосову и Метохији, пронађу и најстроже санкционишу, ми данас сведочимо поновном нападу на њих, са јединим циљем да се затре сваки спомен на њихово име и дело.

Kанцеларија за Kосово и Метохију о овом дубоко нецивилизацијском и вандалском чину обавестиће међународне представнике и затражиће да се починиоци овог злодела што пре открију и адекватно процесуирају.

Поред бројних изазова и проблема са којима се медији на српском језику на Kосову и Метохији свакодневно сусрећу, ово скранавље спомен плоче њиховим колегама, нови је притисак на њих.

По среди је осми пут да се плоча новинарима Перенићу и Славују вандализује, што директно показује однос власти привремених институција у Приштини према српским медијским радницима”, наведено је у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

Саопштење

Check Also

Брнабић: Наша агенда у Бриселу су мир и стабилност

Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да Београд у Бриселу наступа са јасном политичком агендом, …