Главна / Култура / Новогодишња приредба ПУ “Ђурђевак”

Новогодишња приредба ПУ “Ђурђевак”

djrdjevak_priredba1У току ове недеље Предшколска установа „Ђурђевак“  организовала је новогодишње приредбе у свим објектима, а  данас је одржана и завршна приредба у новом објекту у Грачаници. Васпитачице су се и ове године потрудиле да на најбољи могући начин припреме децу у духу новогодишњих и божићних празника.

Деца су као и сваке године била изузетно добра и и озбиљно су схватила своје улоге, рекла нам је директорица ове установе Верица Арсић, која је деци и родитељима честитала Нову годину и Божић.

„ Желим свој деци и родитељима да честитам новогодишње и божићне празнике, прес свега желим им  добро здравље и да нас буде што више, да имамо пуно деце и да су нам весела и здрава“, рекала је Арсићева.

Она је нагласила да је њихов највећи успех у претходној години то што су им учионице и спаваоне пуне деце. Нова година ће овој установи донети и неке новине , као што су неке нове секције чиме ће  деци боравак у тој установи учинити интересантнијим и занимљивијим.

priredba„Планирамо да уведемо енглески језик, и то ће највероватније кренути од половине јануара, када се деца врате са одмора. Осим тога, имамо у плану и друге секције, као што су балет, музика и неке друге које ће, верујем, деци бити интересантне“, истакла је Арсићева.

Васпитачица Круна Вукадиновић истакла је, за програм Радио Грачанице, да није било тешко припремити децу за приредбу и да су деца углавном послушна и добра.

„ Деца су од самог почетка хтела да сарађују са нама, и већ месец дана, колико смо радили на припреми данашње приредбе, били су нестрпљиви и једва су дочекали данашњи дан, када су показали шта су научили. Задовољни смо како је приредба протекла“, нагласила је Вукадиновићева.

Након приредбе, деца су родитељима уручила новогодишње честитке и лутке које су направили уз помоћ васпитачица. Предшколци  су били најсрећнији када се појавио Деда Мраз који им је уручио поклон пакетиће, мада су га многи гледали са неверицом и питали се да ли је прави или је ипак у питању само маска.

Check Also

“Песничко успеније” уручено Матији Бећковићу: Косово је данас још скупља српска реч

На 25. јубиларним Песничким сусретима “Соколица 2021” одржаним синоћ у Бањској, највеће књижевно признање “Песниичко …