Главна / Вести / Србија / Петковић: Блокаде да се Србија заустави

Петковић: Блокаде да се Србија заустави

Данашње блокаде путева у Србији у изведби агресивне мањине још једном на пластичан начин потврђују испразност и бескрупулозност политике чији је циљ да се Србија по сваку цену заустави у напретку и развоју, поручио је данас члан Председништва СНС Петар Петковић.

Он је приметио да се, да апсурд буде већи, неко досетио и да блокира пут ка административном прелазу Мердаре, чинећи наводно у име Србије и српства исто оно што албански екстремисти годинама разним криминалним административним мерама чине са друге стране прелаза како би наудили Србији и Србима.

“То је још један показатељ да Приштина и Курти подржавају блокаде путева и дају подршку делу српске опозиције са којом би се готово сутра договорили да Београд призна такозвано независно ‘Косово'”, истакао је Петковић, који је шеф владине Канцеларије за Косово и Метохију.

Према његовим речима, они који нису умели да граде путеве данас се придружују онима који путеве блокирају, и та трагикомична ситуација сведочи о размерама грамзивости, властољубља и неодговорности дела српске опозиције премаскиране у заштитнике природне средине.

Ко зна колико је људи данас било онемогућено да заврши неодложне послове зато што је групица политичких екстремиста помислила да је јача, паметнија и боља од државе и велике већине грађана Србије поносних на успехе своје државе, упитао је Петковић.

Србија је, трпељивошћу према малобројним екстремистима, показала колико је заиста демократска земља, али мањина не сме да помисли да ће моћи да трајно читаву државу и све њене грађане држи као таоце, додао је он.

Извор: Т а н ј у г

Check Also

Ђаци са Косова и Метохије посетили Радио-телевизију Војводине

Двадесетчетворо ђака из Ораховца и Велике Хоче, у пратњи ментора посетили су данас нову зграду …