Главна / Култура / Глумачке награде за Наталију Јосифовић и Матеју Димитријевића

Глумачке награде за Наталију Јосифовић и Матеју Димитријевића

Одлуком стручног жирија младим глумцима Аматерског позоришта „Јанићије Поповић“ Дома културе „Грачаница“, Матеји Димитријевићу и Наталији Јосифовић, јуче је на деветом фестивалу „Лектирићи EX YU фест“ уручено признање за најбоље глумачко остварење у представи „Мистерија несталог јајета“.

Млади глумци су јуче на сцени Културног центра у Прокупљу извели представу „Мистерија несталог јајета“ а према мишљењу жирија, домаћина и других учесника њихова изведба оставила је снажан утисак.

 Члан жирија глумица Љиљана Милосављевић оценила је да су млади глумци са Косова и Метохије оставили изузетан утисак и да је свако од ове деце, уложило велики труд у  представи и посебно издвојила младе глумце Наталију Јосифовић која у представи игра Мари малог канаринцa и Матеју Димитријевића који у представи игра детектива Харија Џонсона.

Изузетне утиске исказао је и други члан жирија песник Данијел Јовановић. „Било је дивно гледати вас како се играте на сцени. Успели сте што је веома важно да анимирате децу да и она активно учествују у представи, они су овде потпуно били на вашој страни и учествовали у представи и то треба да вам буде највећи подстрек“ – рекао је Јовановић.

 Наступом деце глумаца из Грачанице била је задовољна и редитељка представе Јелена Ђорђевић. „Јако сам задовољна како су се деца снашла у потпуно новим условима на много мањем простору са много мање могућности које нуди сцена у Прокупљу, они су се фантастично снашли сви до једног а то је жири препознао и наградио наше младе глумце наградом. Ово признање је и потврда нашег успеха и напретка у раду и значиће огроман подстрек за ову децу“.

Овогодишњи „Лектирићи EX YU фест“ девети по реду, окупио је аматерска позоришта из Србије, Хрватске, Републике Српске, Северне Македоније и Црне Горе.

Одлазак представе „Мистерија несталог јајета“ на фестивал помогло је Министарство културе и информисања владе Републике Србије и Општина Грачаница.

Check Also

Градоначелник Северне Митровице: Јасно поручујемо да одавде нема назад

Свесни намере Џелала Свечле да оправда неосновану употребу силе, прекорачење овлашћење и  угрожавање мира, није …