Главна / Култура / Хуманитарна радионица Ансамбла “ВЕНАЦ” и “Госпон тамбураша”

Хуманитарна радионица Ансамбла “ВЕНАЦ” и “Госпон тамбураша”

Ансамбл ВЕНАЦ је 08.12.2021. организовао у Грачаници хуманитарну јавну радионицу таамбурашке праксе, заједно са тамбурашким оркестром из Новог Сада „Госпон тамбураши“.

Промоција тамбурашке праксе кренула је из Грачанице и организоваће се широм Србије. Тамбурашка пракса као елемент нематеријалног културног наслеђа, уписана је у Национални регистар наслеђа Републике Србије у Новембру 2021.
Током јавне радионице у Грачаници су се продавале хуманитарне карте, а била је изложена и кутија за прикупљање новца за помоћ трогодишњој Анђелији Китановић и једногодишњем Урошу Петровићу из Косовског Поморавља.
Урош Петровић болује од микроцефалије и за његово лечење у Италији неопходно је прикупити 14.000 евра.
Анђелија Китановић болује од Морнинг глори синдрома и за операцију ока која је заказана у Белгији почетком 2022. године потребно је сакупити 10.000 евра.
ВЕНАЦ је друштвено одговорна установа, која помаже свима, а нарочито деци. Сав приход сакупљен током радионице биће дониран за Анђелијино и Урошево лечење.
Због хитне операције, директорица ВЕНЦА Снежана Јовановић и сама је донирала 1.000 евра за лечење Анђелије Китановић. Сви чланови Ансамбла ВЕНАЦ и Госпон тамбураши су се прикључили акцији и донирали новац.
Следите и Ви пример ВЕНЦА, помозите Анђелији и Урошу.
Организатор промоције тамбура је Ансамбл Венац, а уз покровитељство Министарства културе и информисања.

Check Also

Галерија Дома културе у Грачаници обогаћена сликом Цилета Маринковића

Фундус Галерије Дома културе у Грачаници већ поседује бројна ликовна уметничка дела еминентних стваралаца, а …