Главна / Вести / Косово и Метохија / Општина Грачаница: Пријем за награђене мале балерине и ученике Музичке школе

Општина Грачаница: Пријем за награђене мале балерине и ученике Музичке школе

Председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић уприличила је данас дочек за балерине из Балетске школе Дома културе „Грачаница“ и ученике Музичке школе „Стеван Мокрањац“ који су у последњих недељу дана освојили укупно шест првих награда.

Балерине из Балетске школе Дома културе „Грачаница“ освојиле су прва четири места на Првом интернационалном такмичењу у класичном и модерном балету, које организује Српска асоцијација плесних организација (САПО) док су ученици Музичке школе „Стеван Мокрањац“ у Лапљем Селу Данијел Еминовић  и Дина Шкријељ на недавно одржаном Међународном такмичењу пијаниста у Смедеревској Паланци освојили прва места.

Председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић честитала је деци и њиховим професорима на успеху и навела да општина Грачаница препознаје значај и богатство које има у овој деци и да ће наставити да их подржава и више него до сада.

„Искрено ме је, као мајку пре свега, обрадовала вест о великом успеху наших балерина. Желела бих од срца да честитам овим предивним девојчицама на великом успеху и да им се захвалим што су нас балерине обрадовале са 4 златне медаље  а млади музичари са две. Знамо да прича малих балерина траје од 2017. године али својим радом и посвећеношћу, ви сте ову причу претворили у најлепшу бајку Грачанице, за коју сада сви знају а наши музичари и наша Музичка школа већ одавно је позната по резултатима који су производ упорног рада и љубави према музици. Успех наших балерина и наших мизичара је још један доказ раскошног талента наше деце. То  је доказ да тај таленат уз вредан и марљив рад и уз подршку, доводи до тога да нема те сфере где наша деца неће заблистати. Драга децо, много смо поносни на вас, много смо срећни што вас имамо, наставите са добрим радом и слушајте ваше наставнике, поштујте их јер они улажу много труда у вас“, казала је председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић обраћајући се деци.

Она је честитала Дому културе Грачаница и директору Живојину Ракочевићу, као Г-ђи Уни Степановић и Г-ђи Снежани Бурсаћ-Петровић као и Музичкој школи, њиховом директору и наставницима пре свих професору Ђорђевићу и професору Нићићу на постигнутом успеху и труду који улажу у развој младих талената.

Председница општине Грачаница  малим балеринама и ученицима Музичке школе уручила је пригодне поклоне.

Check Also

Радници Дома здравља “Доња Гуштерица” кренули су пешице пут Грачанице на мирни скуп подрше Србима на северу КиМ

У знак подршке Србима на северу КиМ у центру Грачанице ће бити одржан мирни протест …