Пакетић на дар

Поводом 20. децембра, Међународног дана солидарности, ученици митровачке Гимназије организовали су акцију “Пакетић на дар”. Акција, је почела 15.децембра, и прикупиљени су кондиторски производи за новогодишње пакетиће за децу у српским срединама на КиМ.

“Разлог нашег окупљања је тај што смо хтели да усрећимо наше најмлађе госте који живе даље одавде, у енклавама, хтели смо да их усрећимо и забавимо пред Нову годину, па смо припремили и поклоне за њих”, рекао је Мартин Краговић за ТВ Мост.

Овако митровачки гимназијалци показују хуманост. Протеклих дана, заједно са професорима правили су честитке и прикупљали новац за слаткише, како би празничним пакетићима обрадовали малишане јужно од Ибра.

“Иако је наша школа раније учествовала у хуманитарним акцијама, ово је прва, званична, хуманитарна акција коју је наша школа организовала, која за циљ има прикупљање новогодишњих пакетића који ће касније бити подељени деци која живе у енклавама. Ово је и позив за све наше другаре на солидарност, на заједништво, јер једино тако можемо сачувати све наше светиње и остати на овим просторима. Такође, желим да напоменем да је овога пута био велики одзив, како ученика, тако и  професора, па смо успели да скупимо велики број пакетића”, каже ученик  Јован Влајовић.

“Ученици наше школе, недељама уназад, на часовима ликовне културе праве честитке и доносе различите поклоне за децу”, истиче ученица Теодора Живковић.

Поводом Међународног дана солидарности, гимназијалци су организовали хуманитарну акцију ” Пакетић на дар”.

“Ово је тај дух гимназијалаца који увек влада међу овом децом, они су за сваку похвалу. Данас смо позвали и трговинске радње ако могу да учествују у  овој акцији, да нам помогну да направимо што више пакетића. До сада смо скупили 50 пакетића”, рекла је Ивана Миленковић Јездимировћ, директорица Гимназије.

Ови новогодишњи пакетићи развеселиће децу у предшколској установи и основној школи у селу Бање.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Филиповић: Чекам позив суда поводом ухапшеног младића на Газиместану

Никола Недељковић из Београда који је јуче ухапшен на обележевању Видовдана на Газиместану налази се …