Главна / Друштво / Матеји Димитријевићу награда на овогодишњем Лектирићи ЕX YУ фесту у Прокупљу

Матеји Димитријевићу награда на овогодишњем Лектирићи ЕX YУ фесту у Прокупљу

Одлуком стручног жирија млади глумац Аматерског позоришта „Јанићије Поповић“ Дома културе „Грачаница“ Матеја Димитријевић добио је награду за главну мушку улогу за улогу Инспектора Харија у представи „Мистерија несталог јајета“.
„Хвала жирију на овој награди ово ми пуно значи јер ми то  даје подстрек да наставим да се и даље бавим глумом. Ову награду посвећујем својим колегама глумцима из Аматерског позоришта „Јанићије Поповић“ Дома културе „Грачаница“ без чије помоћи на сцени ја не бих освојио награду. Ово је награда свих нас“ – рекао је глумац Матеја Димитријевић.
Победник овогодишњег Лектирићи EX YU феста је Драмски студијо Центра за културу Пожаревац са представом „ Миш Маус кућа Хаус илити Мачак у чизмама“. Друга награда припала је Студију „ Бис“ из Београда за представу „ Мала принцеза или како се прави представа“, а трећу награду добило је Градско позориште Јагодина за представу „ Свињарева тајна“.
Овогодишњи Лектирићи EX YU фест девети по реду трајао је од септембра до децембра 2021. године  и окупио је позоришне ансамбле из Инђије, Сурдулице, Грачанице, Прокупља, Бруса, Криве паланке, Лознице, Ниша, Београда, Лесковца, Тузле.
Одлазак представе „Мистерија несталог јајета“ на Лектирићи EX YU фест помогли су Министарство културе и информисања владе Републике Србије и Општина Грачаница.
Извор: Дом културе Грачаница

Check Also

Заједница српских општина се мора што пре формирати, то је обавеза Приштине

Успостављање Заједнице српских општина је најважнија и кључна ствар за косовске Србе, како би се, …