Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: Хаос у Тирани режиран од стране приштинских екстремиста и политичара

Петковић: Хаос у Тирани режиран од стране приштинских екстремиста и политичара

“Данашњи хаос и дивљање у Албанији режирано је директно од стране екстремиста и политичара из Приштине и показује да албански гласач Аљбин Курти не преза ни од једне прилике да изазове насиље, баш као што је чинио и на северу Косова и Метохије”, изјавио је директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић, реагујући на данашња дешавања у Тирани, где је, на протесту против иницијативе “Отворени Балкан”, запаљена српска застава.

“Док се председник Александар Вучић залаже за регионалну сарадњу, мир и стабилност кроз иницијативу “Отворени Балкан”, екстремистичке групације на све начине покушавају да га зауставе на том путу”, оценио је Петковић.

Он сматра да је “јасно да кроз Саљија Беришу говоре Курти и Харадинај, али да му се радује и опозиција у Београду, предвођена Ђиласом, Тадићем и Јеремићем”.

Према мишљењу директора Канцеларије за Косово и Метохију “екстремисти нису данас само запалили српску заставу, они су желели да запале регион и Западни Балкан претворе у буре барута”.

“То им неће поћи за руком, као што им није успело да данас у Тирани зауставе председника Вучића јер ће његова визија “Отвореног Балкана” и просперитетног региона победити све екстремисте и непријатеље мира и стабилности.

Београд ће свом својом снагом и политиком наставити да буде пример и оличење регионалне сарадње, мира и економског просперитета, али и главни град где су сви добродошли и где се заставе других држава поштују”, закључио је Петковић.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Промовисан “Видовдански гласник”у Грачаници

Најновији Видовдански гласник,часопис о културном и историјском стваралаштву промовисан је у Грачаници. Ово је 30.по …