Главна / Вести / Косово и Метохија / Симић: Европо, Балкан је одлучио да крене напред, где сте ви

Симић: Европо, Балкан је одлучио да крене напред, где сте ви

Потпредседник Српске листе Игор Симић оценио је, поводом протеста у Тирани против иницијативе Отворени Балкан, да је потпуно неприхватљиво да међународна заједница ћути док “радикални елементи на Балкану нападају председника Србије Александра Вучића и премијере Албаније и Северне Македоније, Едија Раму и Зорана Заева”.

“Апсолутно је неприхватљиво да демократски свет, пре свега Брисел, Берлин и Париз, ћуте док радикални елементи на Балкану нападају председника Србије Александра Вучића и премијере Албаније и Северне Македоније, Раму и Заева, док настоје да Балкан извуку из глиба прошлости и сукоба, и поведу у бољу будућност без граница, без мржње и са јаком економијом која ће задржати младе на овим просторим. Поштована Европо, Балкан је одлучио да крене напред, где сте ви”, написао је Симић.

Протест против иницијативе Отворени Балкан, у организацији албанске опозиционе Демократске странке бившег премијера Саљија Берише одржан је јуче у центру Тиране уочи доласка председника Вучића на састанак иницијативе за регионалну сарадњу Отворени Балкан, који се одржава и данас.

Учесници протеста запалили су заставу Србије истакнуту у знак добродошлице на улици која води до Владе.

Извор: Т а н ј у г

Check Also

Регионална компанија Водовод: Грачаница сутра без воде од 10-18 часова

Сутра, почевши од 10:00-18:00 часова, без снабдевања пијаћом водом остаће, Грачаница са селима, Aјвалија и …