Главна / Некатегоризовано / Породици Арсић из Прилужја стигла ПВЦ столарија

Породици Арсић из Прилужја стигла ПВЦ столарија

Обрадовала се данас породица Арсић из Прилужја.Стигла им је столарија за нову кућу, која је обезбеђена на иницијативу Народне посланице у Парламенту Републике Србије Данијела Вујичић уз подршку народног посланика Љубомира Марића и председника Привременог органа Општине Вучитрн Милана Костића.

За десеточлану породицу Арсић из Прилужја свака помоћ је добродошла. Али, како кажу, више им значи када знају да неко мисли на њих и посети их.

„Ова помоћ што је народна посланица Данијела Вујичић учинила за нас је велика и корисна, јер ја никада не бих могао да се изборим да сам урадим. Захваљујем јој се“, рекао је Стојан Арсић из Прилужја и додао да је ово  први пут да један српски посланик дошао да посети његову породицу.

 

Народна посланица у Парламенту Републике Србије  Данијела Вујичић посетила је породицу Арсић и уручила им ПВЦ столарију за нову кућу која је у изградњи.

„Радујем се када делима можемо да покажемо бригу за сваку породицу на простору Косова и Метохије, за свако дете на простору КиМ. Знамо колико Влада Републике Србије улаже на простор КиМ преко наше Канцеларије за КиМ, знамо колика је велика брига нашег председника Александра Вучића за свако дете и сваку породицу на КиМ и да њихов живот буде смислен и да остану на овим просторима. На моју и на иницијативу коју је подржао мој колега Љубомир Марић, а на предлог нашег председника Општине Милана Костића одлучили смо да на неки начин и улепшамо новогодишње и божићне празнике једној породици“, рекла је посланица Вујичић.

 

Она је изразила наду да ће породица Арсић брзо завршити своју кућу и да ће своје снове реализовати под кровом своје нове куће.

Милан Костић председник Привременог органа Општине Вучитрн изразио је захвалност посланици Вујичић која је, како је рекао, нашла начин да из сопствених средстава, она и посланик Марић помогну породици Арсић која је у тешкој економској ситуацији.

„Држава Србија много помаже овом народу али куће у овом крају су доста старе, доста људи не ради а и ситуација је таква каква је“, навео је Костић.

У српском селу Прилужју живи нешто више од 1.500 становника, док их је до 1999. године било дупло више.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Поводом Видовдана низ спортских догађаја у Грачаници

У склопу Видовданских свечаности у Грачаници је одржан Меморијални шаховски турнир у знак сећања на …