Главна / Спорт / У Краљеву одржан Фестивал дечјег фудбала, млади фудбалери са КиМ освојили треће место

У Краљеву одржан Фестивал дечјег фудбала, млади фудбалери са КиМ освојили треће место

У недељу 26. децембра одржан је финални дан првог дечијег „Фудбалског фестивала Србије – Краљево ’21“у организацији Фондације „Дајана Пауновић“, а уз подршку компаније Меридиан. На Фестивалу је учествовало преко 120 малишана из региона западне Србије и са Косова и Метохије – Грачанице, Штрпца и Северне Митровице.

Прво место на турниру освојили су дечаци из ФК „Влада Димитријевић“ из Рашке, док су друго и треће место припали ФК „Спортклуб 99“ из Новог Пазара и малим фудбалерима из тима селекција Косовске Митровице.

Првопласираним екипама трофеје су доделили градоначелник Краљева Предраг Терзић и професионални активни фудбалери из овог града, а учесницима догађаја обратила се и Дајана Пауновић, оснивач и управитељ истоимене фондације.

„Због свести о значају спорта и неговања спортског духа за здраво одрастање наших најмлађих, Фондација на чијем сам челу, заједно са Хуманитарним спортским удружењем ‘Шанса’ из Београда, организовала је овај фестивал на коме су дружење и промоција спортских вредности и спортског духа код деце били много важнији од резултата. Уверена сам да смо то и постигли, ове године уз учешће преко 120 малишана, а следеће године тај број ће бити и дуплиран. Амбиција нам је да овај догађај постане традиционална манифестација, најпре од националног, а касније и регионалног међународног значаја”, поручила је Пауновићева изразивши захвалност Граду Краљеву на исказаном гостопримству.

С обзиром да је Фондација регистрована са циљем да промовише родну равноправност у нашем друштву, она је изразила посебно задовољство што је на фестивалу учествовала екипа девојчица из ЖФК Нови Пазар, која се равноправно такмичила са осталим тимовима и при томе забележила запажене резултате.

Манифестацији су присуствовали и председник ФС региона западне Србије Зоран Пантић, председник ФС Косова и Метохије Игор Уљаревић, председник Спортског савеза Краљева Милош Симовић, представници градске туристичке организације, дечијег СОС села, као и познати фудбалери из овог града.

Фестивал је био хуманитарног карактера, а сви посетиоци уместо улазница уплаћивали су добровољне прилоге за штићенике СОС дечијег села из Краљева.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Аустралијске власти поново поништиле визу Новаку Ђоковићу

Аустралијске власти поништиле су поново визу Новаку Ђоковићу после одлуке министра за имиграције у Федералној …