Главна / Вести / Косово и Метохија / Витошевић: Невакцинисани студенти погођени најновијом одлуком о уласку на КиМ

Витошевић: Невакцинисани студенти погођени најновијом одлуком о уласку на КиМ

Студенти Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, који нису вакцинисани, посебно су погођени одлуком приштинске владе да на КиМ може да се уђе једино уз потврду о две примљене дозе вакцине.

Ректор Приштинског универзитета Здравко Витошевић је за Косово онлајн појаснио да су сви факултети обезбедили својим студентима онлајн праћење наставе, али да је проблем у полагању испита јер оно захтева физичко присуство студента.

Он подсећа да испитни рокови почињу крајем јануара и почетком фебруара и да ће пратити даљи развој ситуације, али да је проблем што испити не могу да се полажу онлине.

“Пратићемо ситуацију и наравно да смо ту да помогнемо нашим студентима колико је у нашој моћи, али се плашим да у фебруару када почну испити јер ниједан од универзитета у Србији није акредитован за полагање испита путем онлајн везе. Ми ћемо свако сести и договорити се шта можемо да урадимо”, рекао је Витошевић.

Према његовим речима, одлука коју су донеле приштинске власти је таква да сам универзитет не може на њу да утиче.

“То је одлука која се не тиче универзитета већ самог преласка преко административне линије. Ми једноставно оно што можемо да урадимо за наше студенте то и чинимо. Чак ни наставници и сарадници не могу да дођу без потврде о вакцинацији јер одлука важи за све. Наставно научно веће је задужено за спровођење наставе на факултетима и ми то обезбеђујемо, што је најбитније у овом тренутку”, истакао је Витошевић.

Извор: Косово онлине

Check Also

Боранијашевић: Цене школарина непромењене осим на Медицинском факултету, очекују се квоте за упис у нову школску годину

Пред крај школске 2021/ 22.године, Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, врши …