Главна / Вести / Косово и Метохија / Хашани: За улазак на Косово потврда о две дозе вакцине

Хашани: За улазак на Косово потврда о две дозе вакцине

За улазак на Косово од понедељка сваки грађанин мора да поседује потврду о вакцинацији са две дозе, потврдио је за РТВ Пулс портпарол полиције за регион Гњилана Исмет Хашани.

Како је претходно одлучила Влада Косова, они који немају доказ о ревакцинацији, моћи ће да се вакцинишу на прелазу на приштинском аеродрому и на пунктовима у Врбици, Мердару, Белој Земљи и Ђенерал Јанковићу.

Од услова да имају потврду да су примили најмање две вакцине изузети су држављани Косова који се по напуштању Косова врате у року од 12 часова.

Актелне мере подразумевају и да је кретање грађана дозвољено од пет часова ујутро до поноћи. Радно време ресторана је до 23 сата, док музика мора да престане у 21.30.

Иако је и ове године било гужви на прелазу Бела Земља због доласка грађана Косова на привременом раду у иностранству, саобраћај је био слабијег интензитета у поређењу са вишегодишњим просеком.

Током новогодишњих празника, за седам дана је регистровано 40 кривичних дела, 20 саобраћајних удеса са повредама грађана и 16 незгода у којима је начињена само материјална штета, саопштено је из косовске полиције за регион Гњилана.

Check Also

Петковић: Деветнаест година бола и туге за убијеном децом у Гораждевцу

Данас се навршава деветнаест година од терористичког напада у коме је, из аутоматског оружја, убијено …