Главна / Вести / Косово и Метохија / Лепосавић: Средствима Канцеларије за КиМ обезбеђен трактор са раоником за одржавање путева

Лепосавић: Средствима Канцеларије за КиМ обезбеђен трактор са раоником за одржавање путева

Председник општине Лепосавић Зоран Тодић са сарадницима обишао је данас Јавно предузеће “Дирекција за градско-грађевинско земљиште” и том приликом предао на коришћење трактор са погоном на сва четири точка, раоником за чишћење снега и расипачем соли.

Како се наводи “средства за набавку овог трактора обезбеђена су у оквиру Програма расподеле и коришћења подстицајних средстава за развој српских средина на територији АП Косово и Метохија који спроводи Влада Републике Србије преко Канцеларије за Косово и Метохију”.

По речима председника Тодића овај трактор значајно ће растеретити рад Дирекције за градско грађевинско земљиште која је задужена за чишћење снега, односно одржавање улица и некатегорисаних путева у зимским условима на територији општине Лепосавић.

„Наша општина има велики број села, од којих су многа планинска и у зимском периоду изузетно је тешко доћи до њих због великих снегова. Набавком једне овакве машине значајно ћемо допринети да и у зимским условима путеви до сваког нашег становника буду проходни како би наши мештани нормално функционисали. Велику захвалност дугујемо Канцеларији за Косово и Метохију и директору Петру Петковићу без чије помоћи и подршке не бисмо успели да набавимо ову машину“, рекао је Тодић.

Директор ЈП „Дирекција за градско-грађевинско земљиште“ Александар Милетић захвалио се општинском руководству на челу са председником Зораном Тодићем што су препознали потребу и уз помоћ и подршку Канцеларије за Косово и Метохију набавили овај трактор.

Набављени трактор користиће 28 села на територији Месне заједнице Лешак, Бело Брдо, Врачево и Бистрица.

Извор: Косово онлајн

Check Also

Петковић разговарао са породицом Николе Недељковића

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић данас је разговарао са породицом Николе Недељковића …