Главна / Друштво / Паљење бадњака у Сушици и Грачаници

Паљење бадњака у Сушици и Грачаници

У присуству верника, бадњак је, у предвечерје великог празника наложен у порти манастира Грачаница. Као и у свим храмовима паљење и освећење бадњака обављено је и у порти цркве Светог Димитрија у Сушици у коме је поред великог броја верника присуствовала и председница општине Грачаница Љиљана Шубарић, која је, затим, поделила окупљеној деци пакетиће, дар организације “Михољски збор” из Црне Горе.

“Са овог места желим још једном да честитам Божић свим хришћанима, да им пожелим мир, слободу, љубав и сваки добро. Окупили смо се поред ложења бадњака и због још једног лепог догађаја, обрадовали смо наше малишане поклон пакетићима”, рекла је за РТВ Грачаница председница Љиљана Шубарић.

Бадњак је освећен и наложен и у манастиру Грачаница. Сходно препорукама о придржавању епидемиолошких мера паљење бадњака је обављено у присуству мањег броја верника него претходних година, али са веселом песмом бадњаку, радошћу и пламену којим се најављује најрадоснији и највећи хришћански празник Божић.

 

Check Also

Српска листа осудила напад на објекат Електрокосмета у Косовској Митровици

Српска листа најоштрије осуђује синоћни напад на објекат Електрокосмета у Косовској Митровици, приликом кога је начињена …