Главна / Вести / Косово и Метохија / Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић присуствовао Божићној литургији у манастиру Грачаница

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић присуствовао Божићној литургији у манастиру Грачаница

У присуству великог броја верника у манастиру Грачаница поводом најрадоснијег хришћанског празника Божића, владика рашко – призренски Теодосије са свештенством служио је Божићну литургију. Божићној литургији присуствовао је и директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић заједно са својим сарадницима, представницима Српске Листе и функционерима из српских и косовских институција.

Владика Теодосије након служене литургије у својој беседи пожелео је срећан Божић свим верницима.

“Радосно и свечано дочекујемо празник Христовог рођења. Данас нам је најпотребнији мир, добра воља и уважавање и међусобно поштовање нас који живимо на овим просторима. Данас су најрадоснија деца која су за Божићне празнике испунила двориште манастира Грачаница, цркву у Косовској Митровицу и свуда широм Косова и Метохије. Да нам Господ да радост, и да нас подари изобиљем, како овоземаљским тако и духовним даровима”, казао је владика рашко – призренски.

Владика Теодосије је истако да је нарочито  велика радост што је данас присутан и директор Канцеларије за Косово и Метохију  Петар Петковић заједно са својим сарадницима.

“То показује да је држава Србија присутна на КиМ. Издалека долазе да би за Божић поделили радост са нама на Косову и Метохији”, истакао је владика Теодосије.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић из порте манастира Грачаница честитао је најрадоснији хришћански празник Божић целом српском роду, а посебно оном на Косову и Метохији.

“Мир Божији. Христос се роди. Тајна рођења Господа Исуса Христа представља сав смисао нашег живота. Да се боримо за живот у слободије наша мисија на Косову и Метохији. Да би као народ опстали морамо да градимо мир, морамо бити сложни и јединствени. Сваки наш човек на Косову и Метохији представља зеницу ока државе Србије и ми ћемо се као и до сада борити да помогнемо наш народ на КиМ. Градићемо болнице, школе, вртће, путеве, али и да помажемо нашу СПЦ и епархију рашко – призренску.

Петковић је изразио задовољство што Божић прославља са српским народом на Косову и Метохији, а посебно што је данас са свештенством и монаштвом манастира Грачаница.

“Захваљујем се владики рашко – призренском Теодосију што нас је удостојио да на Бадњи дан и Божић будемо заједно, јер  држава и црква представљају стожер опстанка на овим просторима”, казао је Петковић.

Директор Канцеларије за КиМ пренео је поздраве председника Србије Александра Вучића и поруку да имамо снаге, мира и стрпљења како би се изборили да живот победи на Косову и Метохији.

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић у 12:00 сати у селу Прековце, општина Ново Брдо, обићи ће Народне кухиње НВО „Мајка девет Југовића“.

Посету Косову и Метохији директор Канцеларије за Косово и Метохију др Петар Петковић завршиће у селу Пасјане, у општини Гњилане, где ће у 14 сати обићи породилиште у Здравственом центру Пасјане и разговарати са руководством центра.

 

Check Also

СЛ: Предузети све мере и заштитити живот председника Александра Вучића

Српски народ са Косова и Метохије је дубоко забринут због информација, до којих су дошле …