Главна / Политика / Вучић у среду у Прибоју

Вучић у среду у Прибоју

Председник Александар Вучић посетиће Прибој у среду, 12. јануара, како би допринео смањивању међунационалних тензија у том граду, потврђено је Т а н ј у г у у Председништву Србије.

Вучић ће том посетом практично одговорити на позив који су му јуче упутили представници локалне самоуправе у Прибоју, председник општине Лазар Рвовић и све три бошњачке странке које партиципирају у власти, као и представници Исламске заједнице, да дође у њихов град, како би заједнички улили поверње Бошњацима и потврдили још једном да је Србија и њихова држава.

Тензије у Прибоју порасле су када је се на друштвеним мрежама појавио снимак на којем припадници МУП-а на једној прослави певају “Ој Пазару нови Вуковару, ој Сјенице нова Сребренице”, а затим се уочи Божића догодио инцидент у којем је група младића скандирала “Божић је, Божић је, пуцај у џамије”.

Председник Вучић је и пре неколико дана рекао да ће Бошњаци у Србији бити увек безбедни и да је ово њихова земља, додајући да нико не мозе да мисли да је добро и паметно да се вређају или да се прети припадницима других народа подсећањем на убиства невиних људи, као и да не постоји човек који то може да оправда.

Иначе, полиција у Прибоју идентификовала је младића (18) који је у ноћи између 6. и 7. јануара изазвао инцидент у коме се вређају грађани друге нације и вере.

Пре неколико дана министар унустрашњих послова Александар Вулин осудио је понашање полицијских службеника у Прибоју, и додао да је против њих покретнут дисциплински поступак.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

Вулин одговорио Хилу: Не тражите на силу да се Срби определе

Не тражите на силу да се Срби определе, можете бити повређени нашим избором, изјавио је …