Главна / Вести / Косово и Метохија / Потврђена оптужница против бившег председника општине Клокот

Потврђена оптужница против бившег председника општине Клокот

Aпелациони суд потврдио је одлуку Основног суда у Приштини, потврдивши оптужницу за повреду слободног опредељења бирача, против бившег председника општине Клокот Божидара Дејановића.

Дејановић је оптужен да је утицао на гласање “Српске листе” и њој наклоњених кандидата из општине Клокот, на изборима 14. фебруара 2021. године, преносе медији у Приштини.

Апелација је одбила као неосновану жалбу браниоца оптуженог Дејановића, адвоката Елмија Ћеримија.

Првостепени суд је, како се наводи у одлуци, основано дао довољне разлоге да оптужница Специјалног тужилаштва има довољно доказа да поткрепи основану сумњу да је Дејановић извршио кривично дело које му се ставља на терет.

Оптужени Дејановић се на првом рочишту одржаном 16. септембра ове године изјаснио да није крив.

Специјално тужилаштво подигло је 2. јула 2021. године оптужницу против њега, теретећи га да је починио кривично дело “повреда слободног опредељења бирача”.

Наводи се да је у својству председника општине Клокот, 12. фебруара 2021. године, намерно и са намером да повреди слободу избора бирача на општим изборима одржаним 14. фебруара 2021. године, према оптужници, озбиљно угрозио запослене у општини Клокот.

Такође, према оптужници, оптужени Дејановић је злоупотребио економску зависност грађанина Зорана Родића, утицао на њега да гласа за политички субјект “Српска листа”.

Даље се наводи да је окривљени на дан инцидента организовао неколико састанака са општинским званичницима, где је на сваком састанку учествовало по 15-20 људи, где им је наређивао да гласају за “Српску листу”.

Извор: РТС

Check Also

Боранијашевић: Цене школарина непромењене осим на Медицинском факултету, очекују се квоте за упис у нову школску годину

Пред крај школске 2021/ 22.године, Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, врши …