Главна / Вести / Косово и Метохија / Српска листа осуђује нелегални упад наоружаних полицијских јединица у зграду општине у Грачаници

Српска листа осуђује нелегални упад наоружаних полицијских јединица у зграду општине у Грачаници

Српска листа је у саопштењу за јавност вечерас истакла да, у име српског народа са Косова и Метохије најоштрије осуђује брутални, неосновани и нелегални упад наоружаних јединица албанских полицајаца у општину Грачаница на централном Косову и Метохији чиме се грубо угрожава мир на овим просторима. 

“Овај неосновани упад, без икакавог налога суда представља класичан чин демонтрације силе у српској општини, са циљем застрашивања српског народа.

Српска листа позива представнике међународне заједнице да најоштрије осуде институционално насиље које се спроводи над српским народом, јер се овакво понашање не може другачије разумети, а ћутање међународних представника у овом тренутку је недопустиво.

Председништво Српске листе позива грађане да остану суздржани, не наседају на провокације и не дозволе да их ови срамни потези Приштине поколебају у намери да остану и остану на својим огњиштима”, наводи се у саопштењу Српске листе.

Извор: ТВ Мост, Саопштење

Check Also

Брнабић: Наша агенда у Бриселу су мир и стабилност

Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да Београд у Бриселу наступа са јасном политичком агендом, …