Главна / Вести / Косово и Метохија / Специјалци косовске полиције упали у зграду општине у Грачаници

Специјалци косовске полиције упали у зграду општине у Грачаници

Више наоружаних припадника специјалне јединице полиције упало је у зграду општине у Граћаници, захтевајући проверу да ли се у њој прославља православна нова година, пренели су РТС-у општински званичници.

Општински званичник из Грачанице рекао је за РТС  да су специјалци “дошли у више возила, са дугим цевима, ушли су у зграду општине са намером да провере да ли се у згради нешто слави”.

“Повод да посумњају да се нешто слави имали су у најави дочека православне нове године, заказаног за сутра у центру Грачанице на отвореном”, навео је општински званичник.

Додао је да се упад догодио нешто пре 19 часова, а сумњиво им је било и то што су светла на једном спрату зграде била упаљена.

“Проверили су, нису видели ништа необично сумњиво и отишли су”, пренео је општински званичник, појаснивши да се у општини, која функционише по косовском систему, припремају за сутрашњи дочек и прославу православне нове године.

Дочек српске Нове године у Грачаници биће од 16 до 21.30, уз вола на ражњу, кувано вино и ракију. Најављен је и наступ Ди-џеј-ева као и ватромет.

Организатори  најављују да ће обележавање Српске Нове године бити организовано уз поштовање епидемиолошких мера, те да ће инспекцијски органи вршити контролу на терену.

Из општинске управе су нам пренели да су добили дозволу владе у Приштини  за организацију сутрашње свечаности на отвореном.

Check Also

Брнабић: Наша агенда у Бриселу су мир и стабилност

Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да Београд у Бриселу наступа са јасном политичком агендом, …