Главна / Вести / Косово и Метохија / Канцеларија за КиМ: Графит УЧК у Пасјану нова провокација и претња српском народу

Канцеларија за КиМ: Графит УЧК у Пасјану нова провокација и претња српском народу

На путоказу који води у српско село Пасјане данас је освануо исписан графит који слави терористичку организацију УЧK, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

У саопштењу за медије Канцеларија истиче да до нове провокације и претње српском народу на Kосову и Метохији долази у истом дану када Аљбин Kурти одбија позив Kвинте и ЕУ да омогући одржавање референдума у покрајини.

“Извесно је да сваки потез Kуртија који је усмерен ка Србима на простору Kосова и Метохије има далекосежне последице и представља очигледну безбедносну претњу и дестабилизацију прилика на терену. У том смислу и данашњи графит теротистичке УЧK код највећег српског села у Kосовском Поморављу не може се посматрати као изолован инцидент, већ као нова претња српском народу коме се свакодневно на Kосову и Метохији газе основна људска права и који је изложен континуираном узнемиравању и шиканирању од стране институција у Приштини”.

Да постоји промил добре воље за грађење мирног суживота и стабилности на KиМ од стране институција у Приштини, овакви и слични инциденти били би адекватно санкционисани. Уместо тога, они се неодговорним понашањем албанских политичара додатно подстичу, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Check Also

Брнабић: Наша агенда у Бриселу су мир и стабилност

Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да Београд у Бриселу наступа са јасном политичком агендом, …