Главна / Друштво / Почело пријављивање младих за 100 евра помоћи

Почело пријављивање младих за 100 евра помоћи

Данас је почело пријављивање грађана старости од 16 до 29 година за добијање државне помоћи у изосу од 100 евра.

Млади се за новчану помоћ могу пријавити на порталу Управе за трезор, на адреси идп.трезор.гов.рс , од 15. до 30. јануара.

У циљу континуиране подршке становништву услед пандемије ковида 19, Влада Србије омогућила је свим држављанима Србије од навршених 16 до 29 година, који имају пребивалиште на територији Србије и важећу личну карту, да у фебруару добију једнократну новчану помоћ у износу од 100 евра, односно 11.758,56 динара, кажу у Министарству финансија.

Помоћ се исплаћује на основу Закона о привременом регистру држављана Србије старости од 16 до 29 година.

То значи да сви држављани Србије који су до 13. јануара напунили 16 година имају право на ову новчану помоћ, односно сви који до тог датума нису напунили 30 година.

Након уношења личних података (ЈМБГ, број личне карте и име банке) биће заведена пријава чији ће статус моћи да се провери на наведеном порталу.

Уколико држављанин нема рачун у банци, потребно је само да изабере банку у којој ће му аутоматски бити отворен наменски рачун, објашњавају у Министарству финансија.

Пријављени држављанин ће, након обраде пријаве, износ новчане помоћи моћи да подигне са свог или наменског рачуна.

Примаоцима новчане социјалне помоћи и лицима у заводима за извршење кривичних санкција новчана помоћ се уплаћује без подношења пријаве.

“Након тога са личном картом одете и подигнете тај новац”, рекао је раније министар финансија Синиша Мали.

Најавио је да ће младима новчана помоћ бити исплаћена 1, 2, и 3. фебруара, као и да новац могу подићи у банци са личном картом.

Извор: Т а н ј у г

Check Also

Ружић: Не очекујем драматична повећања школарина

У овом периоду године полагање завршних испита и упис у средње школе и на факултете …