Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић на опелу поводом годишњице убиства Ивановића

Вучић на опелу поводом годишњице убиства Ивановића

Председник Србије Александар Вучић присуствовао је данас у Храму Светог Саве на опелу и помен изнак сећања на српског политичара са Косова и Метохије Оливера Ивановића запалио свећу.

Са председником Вучићем у Храму су, поводом годишњице убиства, почаст настрадалом Ивановићу, оснивачу и председнику Грађанске иницијативе, одали паљењем свеће и премијерка Ана Брнабић, затим Милена Ивановић, Ивановићева супруга са сином, директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић, в.д. директор Поште Србије Зоран Ђорђевић.

У Храму је и председник Удружења киднапованих, несталих и убијених на Косову и Метохији Симо Спасић, али и велики број грађана.

Оливер Ивановић убијен је са шест хитаца у леђа 16. јануара 2018. године, испред своје канцеларије у северној Косовској Митровици.

Ни четири године након убиства не знају се налогодавци и извршитељи овог дела.

Грађанска иницијатива “Србија, демократија, правда” (ГИ СДП) саопштила је, уочи четврте годишњце атентата на Ивановића, да се осим подизања оптужнице, како наводе, није макло са почетне тачке.

“Штавише, Специјално тужилаштво је знало да оде и корак назад, као да свесно развлачи процес и чини га траљавим”, наводи се у саопштењу.

Додају да нема ниједног трага извршиоцима, нити налогодавцима, као и да се потенцијални докази у виду снимака, крију и не обелодањују.

ГИ СДП истиче и да Тужилаштву из Приштине не пада на памет да сарађује са истражним органима Београда.

Оливер Ивановић, истакнути српски политичар и економиста са Косова и Метохије, рођен 1953. године, био је државни секретар у некдашњем Министарству за Косово и Метохију од 2008. до 2012. године.

Био је и члан Координационог центра за Косово и Метохију.

Основао је Грађанску иницијативу “Србија, демократија, правда”, једну од српских политичких странака које су учествовале на парламентарним и локалним изборима на Косову и Метохији након Бриселског споразума.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

Канцеларија за КиМ и ове године подржаће учешће произвођача са КиМ на Београдском манифесту

Канцеларија за Косово и Метохију подржаће ове године учешће туристичких организација, породичних винарија и малих …