Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић за ТВ Мост: Ми смо уз свој народ на КиМ и са њим ћемо доносити све одлуке

Вучић за ТВ Мост: Ми смо уз свој народ на КиМ и са њим ћемо доносити све одлуке

Председник Србије Александар Вучић изјавио је  за ТВ Мост   да одлука Приштине да не дозволи Сбрима са КиМ да гласају на референдум није изненађење, с обзиром на константно малтретирање Срба, истичући да је дубљи проблем Квинта, пет земаља, којима, примећује, личимо на идиоте, будући да за Приштину нема никаквих санкција.

“Недозвољавање гласања у српским срдинама на КиМ није изненађење имајући у виду све што Курти и његова влада раде – малтретирање, шиканирање Срба, слање специјалних јединица, прављење пунткова на 15 километара, шиканирање у свим енклавма… Али, мислим да су Срби јасно рекли шта желе и данас показали да је глас Срба са КиМ глас “да”, глас за Србију, а не за Куртија”, рекао је Вучић,  коментаришући одлуку Приштине.

Он је, међутим, истакао да је проблем дубљи, а то је, каже, чињеница да неки у Квинти, кој учине САД, Велика Британија, Немачка Италија и Француска, ваљда мисле да личимо на идиоте.

“Када то кажем, мислим у правом смислу те речи, јер они су у стању да позову Албанце на поштовање права, демократије, да се дозволи Србима гласање, али ако Приштина не дозволи, нећете чутини реч протеста, а камоли акцију и санкције”, рекао је Вучић.

Он је указаои да би, да је нешто слично урадио Милорад Додик или Београд, према било комена, одавно уследиле санкције, а ми означени као “лоши момци”.

“Хвалаим. Видели смо њихову забринутост. Све најбоље им желимо, а ово ће свакако имати далекосежне последице, мада не морају они све да знају, ни све да чују”, поручио је Вучић.

Председник је истакаои да је Београд уз свој народ на КиМ и са њим ће доносити све одлуке и у будућности.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Влајић: Права Тодосијевића погажена, жалићемо се Врховном суду

Адвокат Небојша Влајић, бранилац председника Привременог органа општине Звечан Ивана Тодосијевића, потврдио је за Косово …