Главна / Вести / Косово и Метохија / Канцеларија за КиМ: Нападнут младић из Бање код Србице, свака Куртијева акција има шире последице

Канцеларија за КиМ: Нападнут младић из Бање код Србице, свака Куртијева акција има шире последице

Младић Милан Kовачевић из српског села Бање код Србице нападнут је физички данас од стране локалног Албанца који га је ударио у пределу главе, саопштила је Канцеларија за косово и Метохију.

Како је наведено у саопштењу Милан је кренуо у оближње насеље Рудник да би обавио неопходну куповину, када га је Албанац прво вербално, а потом и брутално физички напао, због чега је младић доживео озбиљну трауму и стрес.

“Милан Kовачевић је мета само зато што поносно носи српско име и презиме и српску шајкачу.

Ово није први пут да се он налази на мети локалних Албанаца који га дужи временски период узнемиравају, због чега је и овај случај пријавио полицији.

Недавно му је запаљена колиба, нелегално му секу шуму, а често је мета и вербалних провокација, али су му и до сада као што ће то бити и надаље Kанцеларија за KиМ и држава Србија помагали и помагаће.

Није случајно да до овог инцидента долази у истом дану када је Аљбин Kурти укинуо грађанска права Срба и забранио одржавање референдума на простору Kосова и Метохије, а Kосовска полиција спречавала Србе да изразе миран протест против такве одлуке”, стоји у саопштењу.

Из Канцеларије за Косово и Метохију наводе да се “показало се да свака Kуртијева акција према Србима има свој одговор и шире последице на терену и да служи као погонско гориво за све албанске екстремисте”.

“О томе би посебно требало да воде рачуна представници међународне заједнице, јер се свака политичка и једнострана акција Приштине коју они не успевају да спрече, на крају прелама преко леђа српског народа”, стоји у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Извор: РТВ Грачаница, саопштење Канцеларија за КиМ

Check Also

Вучић посетио Драгишу Гаљка, рањеног Србина са КиМ

Председник Србије Александар Вучић посетио је данас у Ургентном центру Клиничког центра Драгишу Гаљка којег је …