Главна / Вести / Косово и Метохија / Милан Ковачевић: Ту сам рођен и нећу да напустим своје огњиште

Милан Ковачевић: Ту сам рођен и нећу да напустим своје огњиште

Милан Ковачевић, младић из села Бање код Србице,  физички је нападнут од стране локалног Албанца, када је кренуо у оближње насеље Рудник у куповину. Осумњичени  га је прво вербално, а потом и физички напао, ударивши га у пределу главе.  Ово није први пут да се Милан Ковачевић налази на мети локалних Албанаца, који га дужи период узнемиравају, због чега је и овај случај пријавио полицији. Од инцидената, у овом селу, у којем  живи око 200 становника, најчешће су крађе.

Ковачевићу је недавно запаљена колиба, нелегално му секу шуму а често је мета и вербалних провокација.

Како Ковачевић каже, притисак је велики, бесправно секу шуму а пре неколико дана када је отишао у планину од своје колибе затекао је само пепео.

“Питао сам комшије које су увек ту са мном, рекли су ми да сумњају да је тај што ме јуче ударио, 100 посто да је он. Питао сам га што ми је секао дрва а он ме само ударио песницом. Ја сам се повукао”, рекао је Ковачевић и додао да га је и власник радње заштитио као и да након напада одмах отишао у станицу полиције.

Иако је све инциденте пријављивао полицији не верује да ће сви починиоци бити откривени и адекватно санкционисани.

И поред учесталих притисака којима је изложен као и тешких животних услова ипак се не да.

“Држим се, могу само пушком да ме убију. Ту сам рођен и нећу да напуштам своје огњиште”, одлучан је Ковачевић.

Брат му је ту а отац је убијен 1999. године

Милан Ковачевић живи од пољопривреде и продаје млека. Услови су тешки а приходи недовољни за нормалан живот, углавном за преживљавање.

“Имам седам грла крава, од тога живим. Продајем млеко, радим пољопривреду. Преко лета сам са њима у планини сам, тешко је али морамо. Где смо – ту смо”, рекао је Ковачевић.

Ковачевићу је до сада помагала Канцеларија за Косово и Метохију, како по питању набавке стоке, тако и пољопривредне механизације

И након последњег инцидента позвали су га да му пруже подршку. Овом вредном младићу много би значило стално запослење што би му улило додатну сигурност за наставак живота овде.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Петковић: Kвинта да уложи енергију у формирање ЗСО, а не да убеђује Србе да пристану на живот у лажној држави

Директор Kанцеларија зе KиМ Петар Петковић је рекао да је данас прилика да још једном …