Главна / Вести / Косово и Метохија / У пожару у згради у Лапљем Селу оштећена четири стана

У пожару у згради у Лапљем Селу оштећена четири стана

У једној од пет стамбених зграда у Лапљем Селу избио је пожар,  који је захватио део крова и претио да се прошири и на станове на последњем спрату, девастирана су 4 стана  у којима је боравак немогућ.

Према сведочењу станара зграде, дима је било и синоћ у свим становима у згради, а рано јутрос примећена је ватра, која је избијала из крова зграде.

Странар Саша Мирић, чији је стан оштећен у пожару, каже да је при повратку из ноћне смене, око 7 сати ујутро, приметио да гори кров изнад његовог стана.

” Када је све изгорело видели смо да је греда била уз сами димњак, уништен је комплетни спрат и стан ми је уништен”, каже Мирић.

Станарка зграде Ивана Филиповић истиче да је дима било још синоћ у свим становима на тој вертикали и сви станари који су ложили угасили су своје шпорете, ватрогасци су долазилиа ли нису ништа предузимали. јер није било ватре. Јутрос кад сам кренула на посао, видела сам да дим и ватра излазе из крова. Комчиница је одмах звала ватрогасце, који су одмах дошли”, казала је Филиповић.

Станари са последњег спрата евакуисани су на време,  а две екипе ватрогасаца су након два сата успеле да пожар угасе, након чега су на терен изашле надлежне инспекцијске службе да би утврдиле узрок пожара.

Општинске службе су већ на терену ,  раде на утврђивању причињене штете и збрињавању 4 породице са 15 чланова, којима ће наћи привремени смештај до санације  штете у њиховим становима.

Директор Одељења Јавних служби општине Грачаница Владица Трајковић каже да, према информацијама које су добили од ватрогасаца и власника станова, три станба су потпуно уништена.

“Три стана су уништена у толикој мери да у њима не може да се борави, јер су од тога што су пале греде и кров, а ту нема плоче, станови уништени и немогућ је боравак у њима. У четвртом стани је, због гашења пожара дошло до топљења кнауф плоча, па је и ту иста ситуација. Општина ће утврдити процену штете и већ смо обавестили кабинет председнице општине да ћемо разговарати са породицама да видимо да ли имају неки свој алтернативни смештај или ћемо ми да им обезбедимо”, рекао је Трајковић.

На територији општине Грачаниц, а јутрос је  горела и кућа у селу Радево, где је до пожара, по сведочењу власника Тефика Бајрамија, дошло када се запалило електрично бројило, али је брзом интервенцијом ватрогасаца спречено даље ширење пожара.

 

 

 

Check Also

Петковић: Велика Хоча памти славна времена и славну историју још од цара Душана

Директор Канцеларије за Косово и Метохију након Ораховца обишао је и Велику Хочу и разговарао …