Главна / Друштво / Шубарић: Штета од пожара биће санирана

Шубарић: Штета од пожара биће санирана

Председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић обишла је породице чије је станове захватио пожар у јутарњим часовима. Председница Шубарић је констатовала да је причињена велика материјална штета, али како је истакла у овом тренутку је најважније да у пожару нема повређених.

У раним јутарњим часовима на крову зграде у Лапљем Селу избио је пожар који је нанео велику материјалну штету. Интеревенцијом локалних и приштинских ватрогасних служби пожар је саниран.

Пожар је захватио станове који се налазе у поткровљу стамбене зграде, део крова је потпуно изгорео. Према речима станара, они су дим приметили синоћ нешто после 21 час, а у раним јутарњим часовима морали су да евакуишу своје породице како би се избегла немерљива штета.

Председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић истакла је да је најважније да нема повређених, а штету коју је пожар нанео то ћемо санирати.

„Јако ми је жао што се овако нешто догодило, најбитније је да нико није повређен. Извођачи радова су већ ту и према њиховим речим можемо већ сутра да очекујемо завршетак радова на санацији крова. Породицама чије је станове захватио пожар и којима је то неопходно биће обезбеђен смештај“, поручила је председница Шубарић.

После интервенције ватрогасаца, увиђај је обавила полиција и инспектр за заштиту од пожара, након чега су екипе јавних служби и екологије притекли у помоћ станарима у чишћењу станова и саме зграде.

Извор: https://nasagracanica.com/

Check Also

Арлов са Петковићем о пројектима Одбора Српске за помоћ Србима на Косову

  Председник Одбора Републике Српске за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов састао …